Lussebullar
så var d dags o fixa baket till jul
recept
TILLAGNING
recept
INGREDIENSER | Satser (à 30 st) | ||
150,0 | gram | ||
5,0 | dl | ||
50,0 | gram | ||
0,5 | tsk | ||
2,0 | dl | ||
1,0 | tsk | ||
1,0 | tsk | ||
1,0 | gram | ||
1,5 | liter | ||
Tillbehör: | |||
1,0 | styck | ||
TILLAGNING
- Smält smör och häll på mjölk.
Värm tills fingervarmt (37°C).
Rör ut jästen med spad. Tillsätt salt, socker, kardemumma och saffran. - Blanda ner så mycket av mjölet att degen blir smidig och släpper från kanterna.
Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek (ca 50 min). - Knåda degen på mjölad bänk.
Forma lussekatter, längder eller flätor. - Lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk till knappt dubbel storlek (ca 30 min). Pensla katterna med uppvispat ägg och tryck i russin.
Sätt ugnen på 250°C (Längder 200-225°C). - Grädda bullar mitt i ugnen i 5-10 min.
Längder i den nedre delen i 15-20 min
før mer goa recept kolla på msn.se
menyse.se dær min gode væn Martin fixar med massa goa recept o fina bilder på massa go mat
Kommentarer
Postat av: Karl-David
Ah, äntligen vinter!!! När jag flyttar in i min nya lägenhet (den "lilla" takvåningen på 118 kvm) ska jag baka så det står det härliga till. Välkommen att hälsa på någon gång!
kram/KD
Postat av: Helena
118 kvm det va inte dåligt det ;)
kramkram!
Postat av: JC Denton
Lussebullar var gott. Fick nybakta vid varje jul av mamma. Jag tycker om att äta sådana, fast jag inte längre firar jul.
Trackback